E-xpeditie.nl is een initiatief van Gele Ballon. De redactie bestaat uit Arjan de Putter, Marcel Berendsen en Robert Jan Schinkel. Het doel? Een platform zijn waar ontwikkelingen worden gesignaleerd, beschreven en voor een groot publiek toegankelijk gemaakt om draagvlak te creëren voor een noodzakelijke ontwikkeling: de transitie van verbrandingsmotoren naar elektrische motoren.

Vragen. En antwoorden.

De E-Race, een impulsief ‘kwajongensinitiatief', bleek in november 2015 een spraakmakend project dat antwoorden gaf op veel vragen over elektrisch rijden. Ja, je kunt prima lange afstanden afleggen. Je vindt vrij makkelijk oplaadstations. Opladen gaat meestal behoorlijk snel. De angst om langs de kant te komen staan is overdreven. Tegelijkertijd komen de onderwerpen 'sjoemelsoftware' en 'uitstootgassen' keer op keer in de actualiteit. De voordelen van elektrisch rijden zijn groot. Voor mens én milieu!

Boeiend en complex proces

E-xpeditie.nl draait om de fascinatie voor de transitie naar elektrisch rijden. Dat is een boeiend en complex proces. Hoe reageert de gevestigde orde op de bedreiging van de nieuwkomers? Welke ontwikkelingen zijn actueel? Hoe snel omarmt de markt ze? Wat gaat er mis en welke lessen kunnen daaruit getrokken worden? Is elektrisch rijden ook écht beter? Hoe slaan we  een brug tussen beleidsplannen (bestuursjargon) en de consument? E-xpeditie.nl wil het complete plaatje leveren.  Met informatie, ontwikkelingen, achtergronden en interviews met stakeholders.

E-xpeditie.nl

Niet alleen langs de weg en in de autowereld vind je liefhebbers van elektrische mobiliteit. In de hele industrie staan professionals op. Er ontstaan organisaties en bedrijfjes die baanbrekende initiatieven nemen als het gaat om duurzaam rijden. Er verschijnen apps en andere technologie. Op E-xpeditie.nl verzamelt een team van onderzoekers, journalisten én liefhebbers alle verhalen.

Tags: 

No comments

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.