Onderlinge competitie barst los!

Vijf teams duelleren over een kleine twee weken op de wegen in Europa om het wereldrecord elektrisch rijden in 48 uur te veroveren. Donderdag 12 mei waren voor het eerst in Ede alle vijf team captains en een aantal teamleden van de zogheten E-xpeditie.nl 48h World Challenge bij elkaar. De onderlinge competitie bleek nu al groot.

Nóg voor het overleg plaats vond werd tijdens een gezamenlijke maaltijd de toon al gezet. Tussen de teams is een gezonde competitie ontstaan wie het bestaande record van 4.020 kilometer denkt te verbeteren. De afgelopen periode hebben de deelnemers veel onderzoek naar de mogelijkheden gedaan. En ondanks alle theorie leerde de best practice van Klaas Mulder (2e bij de eTour Europe 2016) dat er omstandigheden zijn waar je als deelnemer geen invloed op hebt: files en haperingen aan de infrastructuur.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De auto’s zijn inmiddels bestickerd en sponsor Fleetmatics bouwde track & trace apparatuur in. Met behulp van die apparatuur zijn de auto’s straks op de website van E-xpeditie.nl en www.4100km.nl real time te volgen tijdens de recordpoging.

Op vrijdag 27 mei vertrekken de bolides om exact 19:00 uur vanaf de Supercharger Zevenaar. Wie ze wil komen uitzwaaien is vanaf 17:00 uur van harte welkom.

 

up
0 users have voted.
wereldrecord
  1. Default User Picture

    :

    Veel succes met de poging. Graag wil ik jullie attenderen op het wereldrecord dat in 2014 werd behaald door GreenWay Operator met een 100% elektrische bestelwagen. Er werd toen 2048,6 km afgelegd in 24 uur. De clip hierover is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=7mGCAr7Qf-8. Deze bestelwagens zijn inmiddels ook in Nederland leverbaar. Als de inschrijving volgend jaar open is voor deze bedrijfswagens doet GreenWay graag mee.

  2. Default User Picture

    :

    Beste Manolo, zou je contact met ons willen opnemen via redactie@e-xpeditie.nl?