E-xpeditie: maatschappelijk belang

E-xpeditie.nl is een initiatief van Fast Concepts. De redactie bestaat uit Arjan de Putter, Marcel Berendsen, Robert Jan Schinkel, Jenny Nijeboer en Lieke Kooyman. Het doel? Een platform zijn dat ontwikkelingen signaleert, beschrijft en voor een groot publiek toegankelijk maakt over de transitie van verbrandingsmotoren naar elektrische motoren.

Vragen. En antwoorden.

De E-Race, een impulsief ‘kwajongensinitiatief', bleek in november 2015 een spraakmakend project dat antwoorden gaf op veel vragen over elektrisch rijden. Ja, je kunt prima lange afstanden afleggen. Je vindt vrij makkelijk oplaadstations. Opladen gaat meestal behoorlijk snel. De angst om langs de kant te komen staan is overdreven. Tegelijkertijd komen de onderwerpen 'sjoemelsoftware' en 'uitstootgassen' keer op keer in de actualiteit. De voordelen van elektrisch rijden zijn groot. Voor mens én milieu!

Boeiend en complex proces

E-xpeditie.nl draait om de fascinatie voor de transitie naar elektrisch rijden. Dat is een boeiend en complex proces. Hoe reageert de gevestigde orde op de bedreiging van de nieuwkomers? Welke ontwikkelingen zijn actueel? Hoe snel omarmt de markt ze? Wat gaat er mis en welke lessen kunnen daaruit getrokken worden? Is elektrisch rijden ook écht beter? Hoe slaan we  een brug tussen beleidsplannen (bestuursjargon) en de consument? E-xpeditie.nl wil het complete plaatje leveren.  Met informatie, ontwikkelingen, achtergronden en interviews met stakeholders.

E-xpeditie.nl

Niet alleen langs de weg en in de autowereld vind je liefhebbers van elektrische mobiliteit. In de hele industrie staan professionals op. Er ontstaan organisaties en bedrijfjes die baanbrekende initiatieven nemen als het gaat om duurzaam rijden. Er verschijnen apps en andere technologie. Op E-xpeditie.nl verzamelt een team van onderzoekers, journalisten én liefhebbers alle verhalen.

Kernteam

  • Arjan de Putter
  • Marcel Berendsen
  • Robert Jan Schinkel
  • Jenny Nijboer
  • Peter Vos

Redactie

Tips, suggesties en persberichten kunt u sturen naar redactie@e-xpeditie.nl.

Raad van Advies

  • Martijn Arets
  • Henk Janssen

Partners