Uitslag poll: 53% gelooft in BEV én FCEV

uitkomst poll mening publiek

De meeste Nederlanders geloven in toepassing van én batterij elektrisch én waterstof. Dat blijkt uit onderzoek van E-xpeditie.nl hoe zij de automotive mobiliteit van 2030 zagen. Een meerderheid (53%) gelooft in en-en (waterstof én batterijen), 25% verwacht dat we dan batterij elektrisch rijden en 22% verwacht alleen waterstof elektrisch. Opvallend is dat helemaal niemand (0%) in plug-in-hybrides noch verbrandingsmotoren gelooft.

De uitkomst van dit onderzoek vinden we opvallend: ‘Dit geeft enerzijds aan dat de of/of-discussies niet meer relevant zijn. Anderzijds is dit een enorm contrast na het nieuws dat een partij als BMW aankondigt tot 2040 plug in hybrides te blijven bouwen.’

De bezoekers van E-xpeditie.nl kregen de vraag voorgelegd “hoe rijden we in 2030?’. Aan het onderzoek namen 32 mensen deel. Hieraan kunnen geen wetenschappelijke conclusies uit worden getrokken. Wel geeft het een indicatie van hoe het grote publiek tegen mobiliteit aankijkt.

Volgende poll: 'welke actieradius heb je nodig?'

Categorie

Over de auteur

Arjan de Putter

Arjan is een creatieve duizendpoot met een passie voor duurzame mobiliteit. Als ondernemer en eigenaar van Fast Concepts, stond hij onder meer aan de wieg van E-xpeditie.nl, de ElektriciTijdrit en de 24 uur Waterstof Challenge. Ook is hij oprichter van QA2B BV.

LinkedInhomepage