Cadillac presenteert Lyriq

Caddillac presenteert de Lyriq

Cadillac brengt de 100% elektrische Lyriq op de markt. Het is een midsize SUV die eind 2022 in de Amerikaanse showrooms komt te staan. Het is de eerste BEV voor Caddilac.

Cadillac staat voor een uitgesproken vormgeven en luxe. Zo ziet de Lyriq er ook uit. Op basis van het Lyriq-platform zullen nog meer varianten verschijnen.

CEO Mary Barra toont het platform van de Lyriq op de "EV Day" op 4 maart 2020

Het platform wordt omschreven als het skateboard en wordt gebruikt voor een uiteenlopend soort auto's: variërend van sportwagens tot pick ups. Het eerste voertuig dat dit Ultium batterijsysteem gebruikt is naar verwachting de GMC Hummer EV pickup die eind volgend jaar verschijnt.

Specificaties

De Lyric kent dankzij de batterij van 100 kWh een actieradius van 480 kilometer (300 mijl). Er komt zowel een achterwielaangedreven als een all-wheel-drive versie.

Van binnen valt vooral het 33 inch brede informatiescherm op. Volgens GM heeft dit scherm de hoogste resolutie binnen de automotive toepassing en kan het meer dan 1 miljard kleuren tonen. De auto beschikt tevens over een 'dual plan augmented reality-enhanced head up display'. Een hele mond vol voor een systeem dat zowel rij-informatie als navigatieinformatie op de voorruit projecteert. En - uiteraard - kan de auto zichzelf parkeren.

Categorie

Over de auteur

Arjan de Putter

Arjan is een creatieve duizendpoot met een passie voor duurzame mobiliteit. Als ondernemer en eigenaar van Fast Concepts, stond hij onder meer aan de wieg van E-xpeditie.nl, de ElektriciTijdrit en de 24 uur Waterstof Challenge. Ook is hij oprichter van QA2B BV.

LinkedInhomepage