Gorinchem krijgt waterstoftankstation

Gorinchem krijgt waterstoftankstation.

Op 9 juli tekenden vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de gemeenten Gorinchem en Molenlanden en de omgevingsdienst Zuid-Holland een samenwerkingsovereenkomst voor de komst van een waterstoftankstation.

Daarmee is de komst van een tankstation een stap dichterbij gekomen. Een eigenaar van een bestaand tankstation is bereid gevonden om de financiële haalbaarheid verder te verkennen.

Het tankstation moet toegankelijk zijn voor zowel personen- als vrachtauto's. De ligging wordt als belangrijkste voorwaarde voor succes gezien.

Het waterstoftankstation wordt onderdeel van de RES Alblasserwaard. In die RES wordt ook onderzoek gedaan naar mogelijkheden om met windpark Avelingen stroom te produceren van waterstof met een zogenaamde waterstofmolen.

Een goed overzicht van waterstoftankstations vindt je op H2rijders.nl.

Categorie

Over de auteur

Arjan de Putter

Arjan is een creatieve duizendpoot met een passie voor duurzame mobiliteit. Als ondernemer en eigenaar van Fast Concepts, stond hij onder meer aan de wieg van E-xpeditie.nl, de ElektriciTijdrit en de 24 uur Waterstof Challenge. Ook is hij oprichter van QA2B BV.

LinkedInhomepage